Volledig scherm
Hanne van Aart in het gemeentehuis van Loon op zand, vlak nadat bekend werd dat ze wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van die gemeente. © Beeld werkt

Politiek Heusden prijst inzet, energie en doorzettingsvermogen vertrekkende wethouder Van Aart

VLIJMEN - Dát Hanne van Aart ooit zou proberen ergens burgemeester te worden, dat wisten ingewijden in de Heusdense politiek wel. Die ambitie stak ze nooit onder stoelen of banken. Dat het nu al gebeurt, op 32-jarige leeftijd en na 3,5 jaar wethouderschap, komt wel enigszins als een verrassing. Maar iedereen is ervan overtuigd dat 'Loon Zand blij met haar mag zijn'. 

Donderdagavond werd bekend dat Van Aart is voorgedragen als opvolger voor Wim Luijendijk als burgemeester van Loon op Zand. Haar politieke collega's in Heusden prijzen haar inzet, energie en doorzettingsvermogen. Loco-burgemeester Wim van Engeland typeert haar als ‘gedreven’ en 'iemand met overwicht'. 

Volgens Caspar van den Brandt, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, de grootste partij in Heusden heeft Van Aart het 'uitstekend gedaan'. ,,Ze is ambitieus, waarom moet je dan wachten tot je veertigste? Natuurlijk is het wethouderschap geen burgemeesterschap, ze zal haar weg opnieuw moeten vinden. Maar ze is slim genoeg om snel te leren.”

Quote

Ze zal misschien best haar neus nog eens stoten. Maar ze is slim genoeg om snel te leren

Caspar van den Brand, Gemeentebelangen Heusden

Voorop

Als wethouder vocht Van Aart nog wel eens een robbertje met oppositiepartij Heusden Transparant. Toch heeft ook fractievoorzitter Frans van der Lee van die partij eigenlijk niets dan lof voor Van Aart. ,,Ze was heel actief, vol energie, ging altijd voorop, ik gun het haar van harte. Ze is misschien nog wel meer burgemeester dan wethouder. Ze wil vooruit, echt dingen doen, ze zit vol energie. Ze had ook niet de gemakkelijkste portefeuille, maar als er hobbeltjes waren, kwam ze er steeds goed uit.”

VVD-fractievoorzitter Thom Blankers noemt haar vertrek ‘super jammer’. ,,Ze bracht energie en elan in het college. We verliezen een dijk van een wethouder. Bloedfanatiek, ook in de politiek.”