Volledig scherm
Volgens de politie worden er steeds meer auto's gestolen doordat autodieven het signaal van de sleutel uit de woning versterken. Een metalen sleutelblikje is de oplossing. © Pinterest

Politieteam Waalwijk geeft knutseltips tegen autodiefstal

WAALWIJK - De politie in Waalwijk is van alle markten thuis. De agenten geven tegenwoordig zelfs knutseltips voor vaderdagcadeaus. 

Steeds meer auto's hebben tegenwoordig een keyless entry systeem,  (een sleutel waarmee de auto automatisch opengaat als de eigenaar in de buurt is). ,,Hartstikke handig", vindt de politie. ,,Maar dat vinden autodieven ook."

Signaal

Volgens de politie worden er steeds meer auto's gestolen doordat autodieven het signaal van de sleutel uit de woning versterken. ,,Op deze manier krijgen ze de auto open en kunnen ze de motor starten." De oplossing is simpel. ,,Als je de sleutel 's nachts bewaart in een metalen sleutelblikje, dan kunnen de dieven het signaal niet gebruiken om de auto te stelen."

Op de Facebook-pagina van team Waalwijk geven de agenten er nog wat knutseltips bij. ,,Want een gewoon kaal metalen sleutelblikje is natuurlijk niks."

  1. Verzet van dorpsraden: ‘Nieuwe haven in Waalwijk moet niet in weekenden open’
    PREMIUM

    Verzet van dorpsraden: ‘Nieuwe haven in Waalwijk moet niet in weekenden open’

    WAALWIJK/DRONGELEN - Het stuit op onoverkomelijke bezwaren bij de dorpsraden in Drongelen, Eethen en Genderen. Waarom moet de nieuwe insteekhaven in Waalwijk zeven dagen per week geopend zijn? De dorpsraden vrezen voor onnodige overlast als schepen ook in de weekenden van de haven gebruikmaken. Als de gemeente vasthoudt aan de ruime openingstijden, gaan ze de plannen aanvechten bij de Raad van State.