Volledig scherm
Volgens de politie worden er steeds meer auto's gestolen doordat autodieven het signaal van de sleutel uit de woning versterken. Een metalen sleutelblikje is de oplossing. © Pinterest

Politieteam Waalwijk geeft knutseltips tegen autodiefstal

WAALWIJK - De politie in Waalwijk is van alle markten thuis. De agenten geven tegenwoordig zelfs knutseltips voor vaderdagcadeaus. 

Steeds meer auto's hebben tegenwoordig een keyless entry systeem,  (een sleutel waarmee de auto automatisch opengaat als de eigenaar in de buurt is). ,,Hartstikke handig", vindt de politie. ,,Maar dat vinden autodieven ook."

Signaal

Volgens de politie worden er steeds meer auto's gestolen doordat autodieven het signaal van de sleutel uit de woning versterken. ,,Op deze manier krijgen ze de auto open en kunnen ze de motor starten." De oplossing is simpel. ,,Als je de sleutel 's nachts bewaart in een metalen sleutelblikje, dan kunnen de dieven het signaal niet gebruiken om de auto te stelen."

Op de Facebook-pagina van team Waalwijk geven de agenten er nog wat knutseltips bij. ,,Want een gewoon kaal metalen sleutelblikje is natuurlijk niks."

  1. Roze Kasteel: Roze maakt plaats voor baksteenkleur, donkerrood, grijs en geel

    Roze Kasteel: Roze maakt plaats voor baksteen­kleur, donkerrood, grijs en geel

    DRUNEN - Het ‘Roze Kasteel’ op Landgoed Steenenburg in Drunen krijgt weer een kleur. Of beter gezegd, kleurén. Na uitvoerig overleg is gekozen voor kleuren die zo goed als mogelijk overeenkomen met de kleuren die het gebouw in 1875 had, toen architect Van Tulder de laatste grote aanpassingen deed. ,,We willen het negentiende eeuwse karakter van het kasteel laten herleven”, stelt bouwhistorica Renée Fijnstra van Bureau Delfgou.