Problemen op Merwedebrug door hitte lijken onder controle

SLEEUWIJK - Ook vandaag moeten automobilisten rekening houden met vertraging op de A27 in verband met problemen met de Merwedebrug bij Gorinchem. Vanwege de hitte moet deze gekoeld worden. De ANWB en Rijkswaterstaat melden inmiddels dat alle rijstroken - voorlopig - weer zijn vrijgegeven. 

Eerder riepen zij weggebruikers op om de brug over de Boven Merwede volledig te mijden. Verkeer kon door de koelingswerkzaamheden maar met hooguit 50 kilometer per uur over de brug. In elke richting was enkele uren één rijstrook afgesloten. Dat zorgde ook vandaag voor flinke vertraging. Verkeer kon volgens de ANWB beter omrijden via de A2 bij Den Bosch. 

De hitte zorgt voor problemen bij meerdere bruggen in het land, meldt Rijkswaterstaat. Door de hoge temperatuur zetten stalen brugonderdelen uit, waardoor de brug niet meer goed open of dicht gaat. Rijkswaterstaat besloot de brug donderdag te koelen. Dit zorgde voor problemen tijdens de avondspits. Verkeer stond in beide richtingen een lange tijd muurvast.

Volledig scherm
Rijkswaterstaat koelt de Merwedebrug vanwege de hitte. Daarom is in beide richtingen één rijstrook afgesloten. © Anja Broeken/AD