Volledig scherm
Bol.com opende vorige week zijn nieuwe distributiecentrum op Haven 8 in Waalwijk. © ANP

Prologis wordt nieuwe buurman van bol.com

WAALWIJK - Prologis, wereldwijd leider in logistiek vastgoed, heeft met de gemeente Waalwijk een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een nieuw logistiek park op bedrijventerrein Haven 8. Prologis gaat in fases 15 hectare grond ontwikkelen. 

Haven 8 is ook het bedrijventerrein waar vorige week webshop bol.com zijn nieuwe distributiecentrum opende. 

Prologis heeft nog geen concrete bouwplannen voor Haven 8, maar heeft nu, volgens de woordvoerder alle mogelijkheden zodra er zich klanten aandienen. Prologis zegt veel vertrouwen te hebben in de regio Waalwijk. ,,De regio is een van de snelst groeiende logistieke markten van Nederland vanwege de nabijheid van de A59, terminals en Rotterdam en Antwerpen."

Wethouder Ronald Bakker van Waalwijk is blij met de overeenkomst. Waalwijk wil een logistieke hotspot zijn en blijven. ,,Met een business partner als Prologis kunnen we ons richten op de lange termijn en dit gebied gezamenlijk ontwikkelen met wederzijds voordeel."

  1. Veel belangstelling voor presentatie Centrumplan Giessen/Rijswijk

    Veel belangstelling voor presentatie Centrumplan Giessen/Rijswijk

    GIESSEN/RIJSWIJK - Woensdagavond zijn tijdens een heel druk bezochte inloopavond in De Jager voor het eerst de plannen gepresenteerd voor het nieuwe Centrumplan Giessen/Rijswijk. Daarbij gaat het niet alleen om de invulling van het nieuwe centrum waarin de brede school De Parel al is gerealiseerd, maar ook over de locaties van de voormalige basisscholen de Ganzenhof in Giessen en de Kandelaar in Rijswijk en het huidige winkelcentrum de Zalmpassage in Rijswijk.

Waalwijk, Heusden e.o.