De vergadering van de gemeenteraad in Waalwijk zou donderdag doorgaan zonder publiek en pers, maar is nu toch afgelast.
Volledig scherm
De vergadering van de gemeenteraad in Waalwijk zou donderdag doorgaan zonder publiek en pers, maar is nu toch afgelast. © Jeroen van Eijndhoven / PVE

Raad Waalwijk vergadert toch niet: bijna helft van raadsleden meldt zich af

WAALWIJK - Toch geen vergadering van de gemeenteraad vanavond, donderdag, in Waalwijk. Bijna de helft van de gemeenteraadsleden meldde zich af.

Woensdag liet burgemeester Nol Kleijngeld nog weten dat de vergadering, ondanks het corona-virus, wel door zou gaan, maar dan zonder publiek en pers. Geïnteresseerden zouden de vergadering thuis kunnen volgen via een livestream.

Afmeldingen

In de loop van de donderdag kwamen er echter steeds meer afmeldingen van raadsleden binnen. ,,We hebben nu 12 afmeldingen”, zegt griffier Guus Kocken. ,,Maar ik denk dat dat er nog wel meer waren geworden.” Op dit moment telt Waalwijk 28 raadsleden, een zetel is niet bezet. ,,Vanwege het corona-virus verandert er ook veel in 24 uur, vandaar dat we hebben gezegd dat het beter is dat de vergadering niet door gaat.”

Ook andere gemeenteraden vergaderen voorlopig niet. Eerder bliezen bijvoorbeeld buurgemeenten Loon op Zand en Dongen hun vergaderingen af. De burgemeester van Heusden deed donderdag zelfs een oproep om een streep te zetten door álle evenementen.

Andere datum

De gemeenteraad van Waalwijk zou vandaag beslissen over onder meer uitbreiding van bedrijventerrein Haven Acht Oost en het bestemmingsplan Bloemenoordflats. Wanneer die punten nu besproken worden, is nog niet bekend. ,,Daar zal de agendacommissie zich over moeten buigen.”