Volledig scherm
De vluchtpoging na de ramkraak in Waalwijk eindigde in Tilburg. © De Kort Media / Toby de Kort

Ramkrakers van kledingzaak Van Dijk in Waalwijk komen binnen jaar vrij

BREDA/WAALWIJK/TILBURG - De twee mannen die op 20 december vorig jaar een ramkraak zetten bij kledingwinkel Van Dijk in Waalwijk, hebben van de rechtbank in Breda celstraffen gekregen van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk.

De twee mannen hadden hun betrokkenheid ook bekend. De mannen reden 's ochtends rond 4.00 uur met een gestolen auto de zaak aan de Stationsstraat binnen. Daar werden zakken met dure kleding meegenomen. In totaal werd voor een waarde van 22.000 euro aan jassen en andere kleding gejat. De schade aan de voorgevel was 20.000 euro.

Na de ramkraak werden de mannen in Tilburg weer ontdekt. Daar statte de politie een achtervolging, waarbij de mannen ook nog andere auto's beschadigden. 

De straf voor de twee is een stuk lager dan de 24 maanden waarvan 8 voorwaardelijk die waren geëist. Dat komt vooral door een verschil in richtlijnen die justitie en de rechtbank hanteren.

  1. Opgravingen rond De Burcht leveren nieuwe inzichten op

    Opgravin­gen rond De Burcht leveren nieuwe inzichten op

    WERKENDAM - Nieuwe archeologische onderzoeken in gebied De Burcht in Werkendam hebben nieuwe feiten naar boven gebracht over de geschiedenis van het dorp Zo blijkt de hoofdburcht meer naar het westen te hebben gelegen, op de plaats waar al in 2006 muurwerken werden aangetroffen. De oorspronkelijk vroeg veertiende eeuwse bebouwing moet zelfs nog meer naar het (zuid)westen gezocht worden, laat de gemeente Altena weten. Na de zomer komt het definitieve rapport naar buiten.