Volledig scherm
PREMIUM
Een van de lindes in de Groen van Prinstererlaan in Waalwijk © Gert-Jan Buijs

‘Reden temeer om deze lindes te koesteren’

columnVoor acht lindes bij mij in de buurt dreigt kap. Prachtbomen waaruit een paar dagen per jaar bladluizen 'plakzooi' laten vallen. Autobezitters gruwen daarvan. Schoenzolen plakken aan trottoirtegels. 

De bomen staan in een straat die nota bene Groen van Prinstererlaan heet in een gemeente die zegt groener te willen worden. Als Waalwijk dit echt serieus meent, geeft het geen gehoor aan de meneer die deze 'overlast' wil beëindigen. Die laan wordt momenteel gereconstrueerd. Stenen winnen het daarbij helaas dik van groen. Reden temeer om deze lindes te koesteren. Op veel plaatsen verdwijnen de plakbomen en maken plaats voor 'makkelijke' maar ecologisch oninteressante bomen.

  1. Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotovcocktail gegooid zou hebben
    PREMIUM

    Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotov­cock­tail gegooid zou hebben

    BREDA/WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Tot ontzetting van de vermeende gedupeerden is de strafzaak tegen een 31-jarige Waalwijker -verdachte van een woningbrand met een molotovcocktail en een hele reeks autobranden in Oosterhout, Waalwijk en Kaatsheuvel - aangehouden. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz wil dat een expert een ‘gang-analyse’ doet, een onderzoek naar de manier waarop de verdachte loopt.