Volledig scherm
Wie tussen 11 november en 5 januari bij een van de deelnemende restaurants in Waalwijk uit eten gaat, kan na afloop een euro of meer doneren voor een dinerbon voor minderbedeelden. (foto ter illustratie) © Paul Rapp

Restaurants Waalwijk herhalen actie ‘Dineren voor Elkaar’

WAALWIJK - De actie Dineren voor Elkaar van de Lionsclub in Waalwijk gaat op herhaling. Het initiatief van de club in samenwerking met zo'n twintig restaurants leverde vorig jaar ruim tweehonderd dinerbonnen op voor minder bedeelden in Waalwijk. 

Gasten die tussen 11 november en 5 januari uit eten gaan, kunnen na hun avondje uit een euro of meer achterlaten in een spaarpot van de Lionsclub. Van de opbrengst worden dinercheques samengesteld. De dinerbonnen worden vervolgens via de Lionsclub verdeeld door de Voedselbank en door huisartsen in de regio. ,,Huisartsen weten als geen ander welke gezinnen of personen in aanmerking komen voor dit aanbod", aldus de Lionsclub. 

Donkere maanden

De Lionsclub organiseert de restaurantactie speciaal in de donkere maanden. ,,In die tijd van het jaar zoeken veel mensen gezelligheid bij elkaar en dat zie je terug in de restaurants.” Maar het is lang niet iedereen gegeven om af en toen eens buiten de deur te dineren, weet de vrijwilligersclub. Met de dinerbonnen kunnen mensen nu toch een avondje uit. De restaurants die meedoen aan de actie zijn herkenbaar aan een affiche van de actie. 

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.