Volledig scherm
Wie tussen 11 november en 5 januari bij een van de deelnemende restaurants in Waalwijk uit eten gaat, kan na afloop een euro of meer doneren voor een dinerbon voor minderbedeelden. (foto ter illustratie) © Paul Rapp

Restaurants Waalwijk herhalen actie ‘Dineren voor Elkaar’

WAALWIJK - De actie Dineren voor Elkaar van de Lionsclub in Waalwijk gaat op herhaling. Het initiatief van de club in samenwerking met zo'n twintig restaurants leverde vorig jaar ruim tweehonderd dinerbonnen op voor minder bedeelden in Waalwijk. 

Gasten die tussen 11 november en 5 januari uit eten gaan, kunnen na hun avondje uit een euro of meer achterlaten in een spaarpot van de Lionsclub. Van de opbrengst worden dinercheques samengesteld. De dinerbonnen worden vervolgens via de Lionsclub verdeeld door de Voedselbank en door huisartsen in de regio. ,,Huisartsen weten als geen ander welke gezinnen of personen in aanmerking komen voor dit aanbod", aldus de Lionsclub. 

Donkere maanden

De Lionsclub organiseert de restaurantactie speciaal in de donkere maanden. ,,In die tijd van het jaar zoeken veel mensen gezelligheid bij elkaar en dat zie je terug in de restaurants.” Maar het is lang niet iedereen gegeven om af en toen eens buiten de deur te dineren, weet de vrijwilligersclub. Met de dinerbonnen kunnen mensen nu toch een avondje uit. De restaurants die meedoen aan de actie zijn herkenbaar aan een affiche van de actie. 

  1. Alternatief voor ‘dure cultuurhal’ verrast Waalwijkse verenigingen
    PREMIUM

    Alterna­tief voor ‘dure cultuurhal’ verrast Waalwijkse verenigin­gen

    WAALWIJK - Waalwijk zit flink in de maag met de veel duurder uitgevallen plannen voor een nieuwe ‘cultuurhal’, maar plots is een alternatief in beeld. Volgens wethouder John van den Hoven heeft zich een mogelijk andere oplossing aangediend voor het huisvesten van de amateurverenigingen, maar wil verder niets kwijt over de laatste ontwikkelingen. De verenigingen zelf reageren totaal verrast op het nieuws.