Volledig scherm
PREMIUM
Uitvoerder Ben van der Loop van bouwbedrijf Dré van Dinther op de steigers bij het nu nog gedeeltelijk Roze Kasteel. De roze verf wordt met behulp van een pasta verwijderd. © Roel van der Aa

Restauratie Roze Kasteel pakt 2,5 ton duurder uit

VLIJMEN/DRUNEN - Een tegenvaller voor de restauratie van het Roze Kasteel op Landgoed Steenenburg in Drunen. De opknapbeurt van het rijksmonument wordt naar schatting 250.000 euro duurder dan gedacht. Deze extra kosten komen bovenop de 1,2 miljoen euro die al waren uitgetrokken.

Critici zullen zeggen, ‘dat was wel te verwachten'. Want bij de start van het project hield de gemeente Heusden al een slag om de arm. Zo gaf wethouder Mart van der Poel de gemeenteraad vorig jaar geen harde garanties dat de klus binnen die 1,2 miljoen geklaard wou worden.

  1. Atletiekaccommodatie Sleeuwijk weer flinke stap dichterbij

    Atletiekac­com­mo­da­tie Sleeuwijk weer flinke stap dichterbij

    SLEEUWIJK - En weer ging het over de aanleg van de atletiekaccommodatie voor Altena Road Runners en de verplaatsing van de paardensportvereniging in Sleeuwijk. De politiek in Altena heeft er al heel wat vergaderingen aan besteed. Een concreet besluit ligt er nog niet. Maar dat zit er nu toch wel aan te komen, zo bleek gisteravond tijdens de opiniërende vergadering. Over twee weken zal, naar mag worden aangenomen, de raad ermee instemmen.