Volledig scherm
© Hans van den Eeden

Rijen dik voor de aankomst van Sinterklaas in Heusden

HEUSDEN - Een warm welkom zaterdagmiddag voor Sinterklaas en zijn Pieten in Heusden. Ruim duizend kinderen, ouders, opa's en oma's waren naar de Stadshaven gekomen om de aankomst van de Goedheiligman te zien. 

Families waren ruim op tijd aanwezig om maar niets van het schouwspel te hoeven missen. Met ‘waves’ en het zingen van Sinterklaasliedjes hield iedereen zich warm. Nadat Sinterklaas met zijn Pepernotenboot de haven in was gevaren, werd hij welkom geheten door burgemeester Willemijn van Hees en de jeugdburgemeesters van Heusden. 

Een handje van Sinterklaas

Op de Vismarkt was met ondersteuning van de Pietenband van alles te beleven. Veel kinderen maakten van de mogelijkheid gebruik om Sinterklaas een handje te geven en keken hun ogen uit vanwege alle stunts van de acrobatenpieten. Ondanks de discussie rond de Roetveegpieten had het organiserende comité er voor gekozen de traditie van Zwarte Piet voort te zetten. ,,De intocht in Heusden is de leukste intocht in de regio", zei de Tilburgse Marianne Verschuur. ,,We komen elk jaar met veel plezier.”

Volledig scherm
Sinterklaas kwam zaterdagmiddag met de Pepernotenboot naar Heusden. © Hans van den Eeden