Volledig scherm
PREMIUM
De roeiers van 'het Willem' bezig aan hun laatste meters op de Afgedamde Maas. © Marry Bouman

Roeiers Altena-Altena aangekomen in Wijk en Aalburg: ‘Moe? Ik had nog wel een week door kunnen roeien’

WIJK EN AALBURG - Hun roeitocht van Altena (D) naar Altena (NL) zit er op. Donderdagavond meerden de tien roeiers van ‘het Willem’ na 300 km in hun zelfgebouwde Skiff af in de Tridenthaven in Wijk en Aalburg.

Het was een machtig gezicht op de Afgedamde Maas. Leden van de zeilvereniging Trident vergezelden met hun boten de Skiff van de roeiers van het Willem van Oranje College op hun laatste kilometers van hun roeitocht van Altena (D) naar Altena (NL). Aan de Wijkse Bol werden de tien roeiers en hun begeleiding door veel enthousiaste familieleden en belangstellenden getrakteerd op een daverend applaus en welkom geheten door wethouder Peter van der Ven.

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.