Volledig scherm
Drie Roemeense mannen zijn aangehouden bij Nieuwkuijk. © Politie

Roemeense bende met auto vol tandpasta, tandenborstels en scheermesjes aangehouden bij Nieuwkuijk

NIEUWKUIJK/TILBURG - Honderd opzetstukjes voor elektrische tandenborstels en tassen vol scheermesjes en tandpasta. Dat heb je niet in je auto liggen voor een weekendje weg. Dus hield de politie dinsdagavond drie Roemeense mannen aan, van wie er één in Tilburg woont.

Dat gebeurde langs de A59 bij Nieuwkuijk. Er werden ook twee geprepareerde tassen in beslag genomen. Het gaat om mannen van 29 en 42 jaar zonder vast woon- of verblijfadres en een 45-jarige Tilburger. Zij worden verdacht van mobiel banditisme. Dat houdt in dat zij rondreizen door Europa, met als doel misdrijven te plegen.

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen rond 20.00 uur die avond een auto rijden waarvan het kenteken in het politiesysteem stond. De eigenaar werd namelijk in verband gebracht met vermogensdelicten. Agenten vroegen hem te stoppen ter controle.

Zakken uit auto gegooid

Even leek het alsof hieraan werd voldaan. Maar plotseling schoot de auto toch weer de A59 op. Een tweede politieauto sloot aan. Vanuit de bijrijderskant zagen agenten dat er zakken uit de betrokken auto werden gegooid. Aan een tweede volgteken werd ten slotte wel gevolg gegeven. 

Aanhouding

In Nieuwkuijk, gemeente Heusden, volgde de controle dan toch. Agenten zagen achter de bijrijdersstoel een grote tas staan. Daarin zaten onder andere opzetborstels en scheermesjes. Ook in de kofferbak lagen twee volledig gevulde tassen. Hierop werden de drie inzittenden aangehouden.

Andere agenten hadden ondertussen de zakken gevonden die uit de auto werden gegooid. ,,Het bleken twee zakken te zijn die van aluminiumfolie waren voorzien, vermoedelijk geprepareerde tassen die gebruikt worden bij winkeldiefstallen.”

In totaal nam de politie bijna honderd opzetborstels, bijna honderd pakjes scheermesjes en ongeveer vijftig tubes tandpasta in beslag.

Lelystad

Opvallend: ook in Lelystad werden die dag mobiele bandieten aangehouden, met nagenoeg dezelfde buit. Twee Georgiërs van 32 en 49 hadden honderden gebitsverzorgingsproducten bij. Deze waren gestolen in winkels.

Volledig scherm
Drie Roemeense mannen zijn aangehouden bij Nieuwkuijk. © Politie