In het Thomashuis in Nieuwkuijk worden plankjes beschilderd voor ouderen uit de buurt die ze voor het raam kunnen zetten, ene kant rood andere kant groen. Vlnr. Ardy, Saskia, Annemiek en Jan.
Volledig scherm
PREMIUM
In het Thomashuis in Nieuwkuijk worden plankjes beschilderd voor ouderen uit de buurt die ze voor het raam kunnen zetten, ene kant rood andere kant groen. Vlnr. Ardy, Saskia, Annemiek en Jan. © Roel van der Aa

Rood plankje voor het raam: bel even aan

NIEUWKUIJK -  Verstandelijk beperkte bewoners van het Thomashuis in Nieuwkuijk kunnen tijdelijk niet naar de dagbesteding. Dus moeten alternatieven worden bedacht. Eén daarvan is het beschilderen van houten plankjes, waarmee ouderen in de buurt kunnen aangeven hoe het gaat. Groen is oké, rood niet. 

Het idee voor de hulpplankjes was snel bedacht. Of beter gezegd: geleend. Berna van den Dungen, zorgondernemer van het Thomashuis in Nieuwkuijk: ,,Onze bewoners kunnen nu niet naar de dagopvang, dus zoeken we activiteiten die ze hier binnen kunnen doen. We hebben een bewoner die goed is in het zagen van plankjes, anderen hebben de ene kant rood en de andere kant groen geverfd. Weer andere hebben een dikke duim uitgeprikt en opgeplakt.”