Volledig scherm
PREMIUM
Schoolgaande fietsers, elders in Nederland. © Pedro Sluiter Foto

‘Route Haarsteeg-Elshout voor fietsers onveilig’. Heusden kijkt naar plaatsing verlichting

HAARSTEEG/ELSHOUT - Heusden onderzoekt de mogelijkheden om langs De Hoeven - Mariëndonkstraat tussen Haarsteeg en Elshout lantaarnpalen te plaatsen. Omdat het voor fietsers nu onveilig zou zijn. DMP Heusden wilde veel harder van stapel lopen, maar daar voelde de rest van de raad niets voor.

Voor het einde van het jaar moet duidelijk zijn of tussen De Hoeven in Haarsteeg en de Mariëndonkstraat in Elshout straatverlichting aangelegd kan worden, en wat dat kost. De Heusdense gemeenteraad nam dinsdagavond unaniem een motie van DMP Heusden aan. Volgens Noah Brok van deze partij is de situatie in het buitengebied nu met name voor (schoolgaande) fietsers erg gevaarlijk.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.