Diede Hurkmans (13) uit Waalwijk heeft dankzij het 'verplicht' thuiszitten alle tijd om te schilderen. Voor de corona-challenge van het kunstencentrum schilderde ze haar hond naar het Meisje met de parel van Johannes Vermeer.
Volledig scherm
Diede Hurkmans (13) uit Waalwijk heeft dankzij het 'verplicht' thuiszitten alle tijd om te schilderen. Voor de corona-challenge van het kunstencentrum schilderde ze haar hond naar het Meisje met de parel van Johannes Vermeer. © Diede Hurkmans

Ruim 60 inzendingen voor corona-challenge kunstencentrum Waalwijk: ‘Dat wordt straks een bonte expositie’

WAALWIJK - Dansfilmpjes, kunst, fotografie, muziek, theater en schilderkunst. Het kunstencentrum in Waalwijk heeft al meer dan zestig inzendingen binnen voor de online ‘corona-challenge’

Het kunstencentrum vroeg inwoners van de regio half maart hun gevoel tot uiting te brengen nu het coronavirus Nederland in zijn greep heeft. Het is de bedoeling dat een groot deel van de inzendingen straks terechtkomt in een grote expositie in het kunstencentrum. ,,En dat wordt een prima expositie", belooft woordvoerder Patrick van Engelen. ,,Het is een bont palet aan inzendingen.” 

Expositie na corona

Wanneer de expositie gehouden wordt, is nog niet bekend. In ieder geval pas wanneer het virus onder controle is. 

 Een bijdrage insturen kan nog tot en met 31 mei.

  1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
    PREMIUM

    Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

    WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.