Volledig scherm
De benefietavond bracht 8.000 euro op. © Marcel Donks

Ruim 8.000 euro opgehaald voor Nationaal MS Fonds tijdens benefiet in Waspik

WASPIK - De benefietavond Music4MS die zaterdagavond in Den Bolder in Waspik werd gehouden, heeft een bedrag van ruim 8000 euro opgeleverd voor het Nationaal MS Fonds. Naast het financiële succes was het vooral een gezellige en bij tijd en wijlen emotionele aangelegenheid.

Quote

Het was één grote familie die voor het podium stond te dansen en te luisteren

Mieke Mulders, organisatie

,,Het was in één woord fantastisch”, blikt Mieke Mulders namens de organiserende Vrienden voor MS terug. ,,Het maakte niet uit of je alleen was of met een groep, het was één grote familie die voor het podium stond te dansen en te luisteren naar twee top bands; the Little River Tributeband en de Woodstock Tribute band. En natuurlijk naar ons eigen Popkoor Undercover.”

Vechten tegen tranen

Ieder had zijn eigen verhaal tijdens de avond. Zo stond gitarist Alex van The Little River Tributeband, nog niet zo lang geleden zijn vrouw verloren aan MS, op het podium te vechten om zijn tranen in bedwang te houden. Ook Carla Maas, de vrouw van mede-organisator Kees Maas die al vele jaren lijdt aan de slopende ziekte MS, genoot intens van het muzikale spektakel. Sandra de Jong kwam namens het Nationaal MS fonds de cheque in ontvangst nemen van 7900 euro; een bedrag dat zondag werd bijgesteld naar ruim 8000 euro. De opbrengst van de benefietavond wordt voornamelijk gebruikt voor onderzoek en coaching.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.