Volledig scherm
De aanleg van een rotonde op het drukke kruispunt Tilburgseweg, Van Haestrechtstraat, Horst en Vaartstraat begint waarschijnlijk in september. © Nico Snels/BD

Ruim baan voor de fietser: Waalwijk pakt Tilburgseweg aan

WAALWIJK - De fietsers krijgen snel meer ruimte op de Tilburgseweg. De gemeente Waalwijk gaat de fietspaden opbreken, verbreden naar drie meter en voorzien van rood asfalt. Het heeft alles te maken met de aanleg van de snelfietsroute F261 tussen Waalwijk en Tilburg. De werkzaamheden bij de Tilburgseweg beginnen waarschijnlijk begin juli. Als alles meezit, is de klus in oktober ver geklaard.

De snelfietsroute tussen Tilburg en Waalwijk krijgt steeds meer vorm. De Tilburgseweg die van Waalwijk, langs Sprang-Capelle naar Kaatsheuvel loopt, wordt ook onderdeel van het tracé.

De huidige fietspaden zijn te smal voor een snelfietsroute en gaan dus flink op de schop. De fietspaden liggen aan weerszijden van de weg en worden niet tegelijk aangepakt. De fietsers kunnen dan over één fietspad worden omgeleid.

Rotonde op druk kruispunt

De gemeente Waalwijk wil de werkzaamheden aan laten sluiten op de aanleg van een rotonde op het drukke kruispunt van de Tilburgseweg, Van Haestrechtstraat, Horst en Vaartstraat in Kaatsheuvel. Deze kruising bij de molen wordt waarschijnlijk vanaf september flink onder handen genomen. Als alles meezit, ligt er dan nog voor de kerst een rotonde met voorrang voor de fietser.

De bijna negentien kilometer lange snelfietsroute tussen Waalwijk en Tilburg moet eind 2020 helemaal klaar zijn.

Bij de werkzaamheden bij de Tilburgseweg en Bevrijdingsweg worden overigens niet alleen de fietspaden aangepakt. Ook wordt de watergang verbreed voor een betere afvoer van regenwater.