Volledig scherm
Bevroren ruiten Waalwijk. © Politie gemeente Waalwijk

Ruiten niet ijsvrij: politie Waalwijk deelt bekeuringen van 240 euro uit

WAALWIJK - De politie heeft vrijdagmorgen op diverse plaatsen in Kaatsheuvel, Loon op Zand en Waalwijk gecontroleerd of bestuurders de ruiten van hun auto ijsvrij hadden gemaakt. Ook werd bij verschillende fietsers de verlichting gecontroleerd.

Uiteindelijk kregen drie bestuurders een bekeuring voor het niet ijsvrij maken van hun ruiten, zo'n bekeuring kost 240 euro. Ook werden er zes fietsers bekeurd voor het rijden zonder verlichting, zij moesten 55 euro aftikken.

De Waalwijkse politie geeft aan dat zij de komende tijd meer gaat controleren op verlichting en ijsvrije ruiten. Bestuurders kunnen ook voor andere overtredingen boetes krijgen wanneer ze de weg op gaan in winterweer.

  1. ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    ‘Profeet’ Van der Rijt droomt stiekem al van promotie met TOP OSS: ‘Ik zet een ‘1' neer tegen FC Dordrecht’

    Elke week voorspelt een andere (oud-)speler of (oud-)clubman in dienst van een Brabantse club de wedstrijden van het weekend als Profeet van de Week. Deze week is het de beurt aan Ruud van der Rijt (30). De voormalig verdediger speelde in zijn loopbaan voor Willem II en FC Eindhoven. Tegenwoordig is hij assistent-coach bij TOP Oss. Genoeg (Brabantse) voetbalervaring dus, maar kan hij ook goed voorspellen?