Volledig scherm
PREMIUM
Stichting Samen RKC heeft al diverse projecten opgezet, zoals Scoren voor gezondheid. Ze wil de komende jaren het aantal activiteiten fors uitbreiden. © Beeld Werkt

Samen RKC timmert aan de weg: van kookcursus tot fietsles

WAALWIJK - Een fietsles voor vluchtelingen of een cursus gezond koken. Het is niet direct iets wat je aan een betaald voetbalclub linkt. Toch komt het uit de koker van de stichting Samen RKC. Ze wil de komende jaren het aantal maatschappelijke activiteiten fors uitbreiden. ,,We hebben onze plek in de Langstraat wel veroverd", aldus bestuursvoorzitter Jan van Kessel. "Maar er zijn nog volop ideeën."

Het was een harde eis van de gemeente Waalwijk toen ze RKC Waalwijk acht jaar geleden redde van ondergang.  In ruil voor financiële steun moést de betaald voetbalclub ook een maatschappelijke rol gaan vervullen in de regionale samenleving. Het gaat een stuk verder dan profvoetballers die wel eens hun gezicht in wijken of buurten laten zien. Sportief gezien mag RKC dan nog een bescheiden rol spelen, met dit project loopt de club voorop. Niets voor niets is er volop interesse van andere betaald voetbalorganisaties die maatschappelijk aan de weg willen timmeren.

  1. Verzet van dorpsraden: ‘Nieuwe haven in Waalwijk moet niet in weekenden open’
    PREMIUM

    Verzet van dorpsraden: ‘Nieuwe haven in Waalwijk moet niet in weekenden open’

    WAALWIJK/DRONGELEN - Het stuit op onoverkomelijke bezwaren bij de dorpsraden in Drongelen, Eethen en Genderen. Waarom moet de nieuwe insteekhaven in Waalwijk zeven dagen per week geopend zijn? De dorpsraden vrezen voor onnodige overlast als schepen ook in de weekenden van de haven gebruikmaken. Als de gemeente vasthoudt aan de ruime openingstijden, gaan ze de plannen aanvechten bij de Raad van State.