Dit weekend werden tientallen schapen doodgebeten in Hedikhuizen, aan de overkant van de Maas vlakbij Heusden. Volgens de eigenaar en  ZLTO De Langstraat ging het om het werk van een wolf, al moet dat nog officieel worden vastgesteld.
Volledig scherm
Dit weekend werden tientallen schapen doodgebeten in Hedikhuizen, aan de overkant van de Maas vlakbij Heusden. Volgens de eigenaar en ZLTO De Langstraat ging het om het werk van een wolf, al moet dat nog officieel worden vastgesteld. © AFP

'Schapenhouders in Altena vrezen voor komst van de wolf. Zo’n roofdier hoort hier niet’

Schapenhouders in Altena vrezen voor de komst van een wolf naar hun gemeente. Dat stelt de lokale CDA-fractie. ,,Zo'n roofdier hoort hier niet.”

Vrijdag en zaterdag werden tientallen schapen doodgebeten in Hedikhuizen, aan de overkant van de Maas vlakbij Heusden. Volgens de eigenaar en ZLTO De Langstraat ging het om het werk van een wolf, al moet dat nog officieel worden vastgesteld. ,,Een wolf kan zwemmen, dus het is goed mogelijk dat hij ook hier opduikt", stelt raadslid Arie-Pieter Verdoorn namens het CDA in Altena.

‘Een makkelijke prooi’

De partij wil van het college van b en w weten of de gemeente mogelijkheden heeft om wolven te verjagen of te bestrijden. En of er financiële compensatie mogelijk is voor eigenaren wanneer hun dieren worden gedood door wolven. ,,Hobby- en gewone boeren met schapen, veulens, geiten en andere kleine dieren maken zich nu grote zorgen”, aldus Verdoorn. ,,De meeste dieren verblijven weer buiten en zijn dus een makkelijke prooi.” 

Ook heeft Verdoorn samen met de CDA-afdeling in West Betuwe contact opgenomen met de Tweede Kamerfractie van de partij. ,,Het landelijk wolvenbeleid moet worden herzien. Zulke roofdieren horen niet in dit moderne Nederland.”

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?