Volledig scherm
De schoenen die eerder zijn opgehangen in een deel van de Grotestraat in Waalwijk, zijn weer weg. © Jan Zandee

‘Schoenen’ in Waalwijkse winkelstraat wijken voor kerstverlichting

WAALWIJK - Ruim een maand hingen er honderden oude schoenen boven een deel van de Grotestraat in Waalwijk, maar deze zijn nu weggehaald. De schoenen wijken voor de kerstverlichting die binnenkort aan dezelfde kabels wordt opgehangen. Maar een groep ondernemers in de Grotestraat-West broedt alweer op een nieuwe decoratie als de kerstversiering straks weg is.

Het was een bijzonder gezicht. Boven de winkelstraat hingen honderden oude schoenen in allerlei soorten en maten. Het was het werk van ondernemers in de Grotestraat-West, die met deze actie een boodschap wilden afgeven. Volgens de initiatiefnemers hebben zij de stoute schoenen aangetrokken en de ondernemersgeest de vrije loop gelaten. Ze roepen op tot meer samenwerking in de winkelstraat.

Bovendien verwezen de schoenen naar de rijke schoenhistorie van Waalwijk.

De initiatiefnemers zijn blij met alle aandacht die ze met hun actie hebben getrokken. ,,Zodra de kerstverlichting er weer af gaat, gaan we iets anders ophangen’', aldus een woordvoerder. ,,Het is onze bedoeling er een terugkerend iets van te maken.”