Volledig scherm
21 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De seniorenverenigingen in Waalwijk hebben de plaatselijke politieke partijen uitgedaagd voor een debat. © ANP

Senioren Waalwijk houden politiek debat

WAALWIJK - De politieke partijen van Waalwijk gaan, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart, met elkaar in debat op een bijeenkomst van de gezamenlijke seniorenverenigingen in Waalwijk. 

,,Het aantal 50-plussers zal de komende jaren alleen maar groeien", zegt Kees van Hulten namens de organisatie. ,,Wij vinden het belangrijk dat senioren bij de verkiezingen een weloverwogen keuze kunnen maken."   

Het debat, zaterdag 10 maart in Buurtcentrum Sprang-Driessen in Sprang-Capelle, wordt geleid door Wilma Schrover, directeur van KBO-Brabant. Tijdens de discussie staat het 10-puntenplan van de seniorenverenigingen centraal. De verenigingen hebben tien punten op papier gezet die zij belangrijk vinden voor de komende raadsperiode. 

De 50-plussers willen onder meer een seniorenraad als gesprekspartner voor het gemeentebestuur. Ze willen minder regeltjes en administratie, maar eenvoudige en klare taal, meer aandacht voor werkloze 50-plussers, meer betaalbare woningen die geschikt zijn voor ouderen en bijvoorbeeld goed openbaar vervoer vanuit iedere kern. 

Het debat begint 15.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement