Volledig scherm
PREMIUM
© Marc Bolsius

Sint Jan wordt óók museum: ‘Dit gebouw heeft de wauw-factor’

WAALWIJK - De Sint Jan in Waalwijk wordt naast gebedshuis óók een museum. De kerk sluit zich aan bij 'het Grootste Museum van Nederland' en gaat minimaal vier dagen in de week open.

Op vakantie doen we het bijna allemaal, indrukwekkende kerken bezoeken. Eenmaal thuis lopen we diezelfde gebouwen vaak straal voorbij. Zonde, zo vond het Catherijneconvent in Utrecht dat het initiatief voor het Grootste Museum van Nederland nam. Veertien kerken en twee synagogen doen er inmiddels mee. Waalwijk wordt nummer zeventien die de deuren wagenwijd open zet. Projectleider Simone Regouin: ,,De Sint Jan is door de 'sollicitatieronde' heen."

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.