money geld euro stock
Volledig scherm
money geld euro stock © Thinkstock

Slachtoffer in Waalwijk voor meer dan 12.000 euro opgelicht door sms-fraude

WAALWIJK - In Waalwijk is een inwoner voor meer dan 12.000 euro opgelicht via sms-fraude.

Dat meldt de politie Waalwijk dinsdagmiddag. Het slachtoffer is opgelicht via ‘smishing', phising via sms-berichten. Bij die vorm van fraude krijgt de gebruiker van een mobiele telefoon een berichtje van een nep-account. 

Het bericht vraagt de gebruiker meestal om onmiddellijk actie te ondernemen door een telefoonnummer te bellen of door op een bepaalde link te klikken. Op die manier komt persoonlijke informatie zoals creditcardgegevens of wachtwoorden bij de cybercrimineel terecht. De politie en andere instanties waarschuwen al langer voor de vorm van oplichting.

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?