Volledig scherm
PREMIUM
Chris Beaart, bewoner van de Benedenkerkstraat en lid van Platform Waspik © Marcel Donks

‘Sluipverkeer moet óm de dorpskern van Waspik, niet er doorheen’

WASPIK - Om de honderd meter een verkeersremmende maatregel en een maximumsnelheid van 30 in de kern van Waspik. Daar tegenover investeringen in de wegen rondom het dorp, zodat sluipverkeer van knooppunt Hooipolder óm en niet dóór Waspik rijdt. Dat bepleit het dorpsplatform.

Met argusogen wordt in het dorp gekeken naar de te verwachten drukte in de Waspikse straten als knooppunt Hooipolder op de schop gaat. Platform Waspik probeert waar mogelijk de overlast voor te zijn en strijdt voor voorkeursroutes buiten de kern. Die routes lijken nu concreet te worden.

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.