Overal in Nederland sluiten burgemeesters woningen na de vondst van drugs. Vaak wordt dat met een poster aangegeven, als signaal naar anderen dat gemeenten productie en handel in drugs aanpakken.
Volledig scherm
PREMIUM
Overal in Nederland sluiten burgemeesters woningen na de vondst van drugs. Vaak wordt dat met een poster aangegeven, als signaal naar anderen dat gemeenten productie en handel in drugs aanpakken. © Rob Engelaar

‘Sluiting drugswoning Vlijmen was geen te zwaar middel’

VLIJMEN - De sluiting in november van een drugswoning in Vlijmen door burgemeester Willemijn van Hees was geen verkeerd of een te zwaar besluit. Dat vindt de onafhankelijke bezwarencommissie van Heusden. De bewoonster heeft steeds gezegd niets te hebben geweten van de drugs in haar woning.

  1. Buurt slaat alarm om uitdrogende boom, of is er iets anders aan de hand? ‘Ik heb al een kaarsje gebrand’
    PREMIUM

    Buurt slaat alarm om uitdrogen­de boom, of is er iets anders aan de hand? ‘Ik heb al een kaarsje gebrand’

    De bijna 20 meter hoge dennenboom in het Karekietplantsoen in Hank dreigt het loodje te leggen. Het heeft de afgelopen jaren tijd zo weinig geregend dat de boom, die zoveel voor de buurt betekent, ernstig aan het uitdrogen is. Bewoner Ton Damen (65) wil koste wat kost het leven van de beeldbepalende boom in het dorp redden. ,,Ik heb zelfs al een keer een kaarsje gebrand.”