Volledig scherm
Nu recreatiepark de Spranckelaer een woonwijk is geworden, krijgt het ook een andere naam. © Joris Buijs / Beeld Werkt

Spranckelaer wordt Hof van Capelle

SPRANG-CAPELLE - De Spranckelaer in Sprang-Capelle krijgt een nieuwe naam. Het voormalige recreatiepark dat sinds vorige maand officieel een woonwijk is, gaat Hof van Capelle heten. 

Na jaren discussie is de kogel door de kerk. Permanent wonen op het park is voortaan legaal. Een mooi moment om verder te gaan met een schone lei, vindt Jan van Buul, voorzitter van Coöperatie De Spranckelaer. Aan de naam Spranckelaer kleeft teveel negativiteit. 

Quote

Hof van Capelle klinkt chique. En dat is ons woonpark ook.

Jan van Buul, voorzitter Coöperatie De Spranckelaer

De naamsverandering kwam ter sprake tijdens de algemene vergadering van de coöperatie, een soort vereniging van eigenaren. Van de aanwezigen stemden 66 bewoners voor de nieuwe naam, 16 waren tegen. ,,Hof van Capelle klinkt chique", zegt Van Buul. ,,En dat is ons woonpark ook."

De naamswijziging moet officieel nog worden doorgevoerd bij de notaris. Maar zodra dat geregeld is, zal de Spranckelaer de nieuwe naam  gaan gebruiken. ,,Er komt een nieuw logo, een vlag en er komen twee nieuwe naamborden."

Op het woonpark staan 204 woningen en daar komen er volgend jaar 42 bij. De Bossche projectontwikkelaar Bisseling & Van den Broek start binnenkort met de bouw. De fundering van een modelwoning is al gestort. 

  1. Een griezeltrip van de VPRO liep uit de hand: 3.000 'gehersenspoelde' mensen kwamen midden in de nacht naar Woudrichem
    40 JAAR GELEDEN

    Een griezeltrip van de VPRO liep uit de hand: 3.000 'ge­her­sen­spoel­de' mensen kwamen midden in de nacht naar Woudrichem

    WERKENDAM - Chaos in Woudrichem. Vernielingen, verkeersopstoppingen en baldadigheden. En dat allemaal vanwege een nachtelijke radio-uitzending van de VPRO. Veertig jaar later blikken we met betrokkenen terug op de gebeurtenissen in de vroege ochtend van 10 januari 1978. ,,Er kwamen plotseling hordes mensen over de dijk. Alsof ze waren gehersenspoeld.''

Waalwijk, Heusden e.o.