Eind januari werd in Sprang-Capelle al de Slag om het Kapelsche Veer herdacht. 75 jaar geleden kwam er een einde aan het laatste grote gevecht in Brabant, waarbij honderden doden vielen aan geallieerde en Duitse zijde.
Volledig scherm
Eind januari werd in Sprang-Capelle al de Slag om het Kapelsche Veer herdacht. 75 jaar geleden kwam er een einde aan het laatste grote gevecht in Brabant, waarbij honderden doden vielen aan geallieerde en Duitse zijde. © Marc Bolsius

Sprang-Capelle gaat voor groot bevrijdingsfeest later dit jaar: ‘Een domper, maar begrijpelijk’

SPRANG-CAPELLE - Het komt hard aan bij oranjevereniging Wilhelmina In Sprang-Capelle. Ze wilde dit jaar extra uitpakken rond Koningsdag en 5 mei, met de grote Bevrijdingsoptocht als hoogtepunt. Maar door de coronacrisis gaat er voorlopig een streep door de activiteiten.  De oranjevereniging kijkt nu samen met diverse instanties of de evenementen verplaatst kunnen worden naar  later dit jaar. 

,,Helaas, maar heel begrijpelijk willen we jullie melden dat wat drie weken vol feest en herdenking had moeten worden voor Sprang-Capelle nu ten einde is gekomen", meldt het bestuur van de oranjevereniging op haar Facebookpagina.  Volgens de vereniging doet ze hard haar best om er dit jaar toch nog een feest van te maken.

Ze benadrukt volledig achter de maatregelen van Den Haag en het RIVM te staan. ,De gezondheid van ons allemaal staat nu bovenaan.”

Quote

Helaas, maar heel begrijpe­lijk willen we jullie melden dat wat drie weken feest en herdenking had moeten worden nu ten einde is gekomen

Bestuur oranjevereniging Wilhelmina

De voorbereidingen voor alle activiteiten waren al in volle gang. Sprang-Capelle wilde 75 jaar bevrijding groots vieren. Zo zou een bijzondere bevrijdingsstoet door het dorp trekken, met speciaal gemaakte wagens en legervoertuigen.

De vereniging roept de mensen op  haar de komende tijd te blijven steunen. ,,Zoals jullie weten kan dit voor een vereniging als ons hard aankomen. Maar het belangrijkste wat we jullie vragen is om je alsjeblieft aan de regels te houden van het RIVM. We willen met jullie allemaal 75 jaar bevrijding vieren later dit jaar in goede gezondheid!