Volledig scherm
© Think Stock photos

Spugende fietser teistert Waalwijk en Kaatsheuvel: vier mensen in gezicht gespuugd

WAALWIJK / KAATSHEUVEL - In Waalwijk en Kaatsheuvel zijn de afgelopen maanden ten minste vier mensen bespuugd door een fietsende man. De politie vermoedt dat het om dezelfde man gaat en is dringend op zoek naar hem.

Drie vrouwen en één man hebben zich bij de politie gemeld de afgelopen maanden. Eén van de vrouwen verklaarde dat ze de man tegemoet fietste op de Hoofdstraat in Kaatsheuvel. Op het moment dat ze elkaar passeerden kreeg de vrouw een rochel in haar gezicht.

Een aantal dagen later vond exact hetzelfde plaats, maar dan op de Professor Minckelersweg in Waalwijk. Volgens de politie zijn er nog twee soortgelijke meldingen gedaan uit Waalwijk en Kaatsheuvel. Daarbij werd onder andere een man in een rolstoel in het gezicht gespuugd.

De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van een van de incidenten óf zelf slachtoffer zijn geworden. 

Veelpleger

Tilburg en omgeving werden een aantal jaren geleden ook geteisterd door een notoire spuger. Een 26-jarige Tilburger werd daarvoor veroordeeld. Hij spuugde tot driemaal toe vrouwen in het gezicht op de stations van Tilburg en Gilze-Rijen. De man werd daarvoor ook opgenomen in een veelplegerskliniek. De reclassering zag echter geen heil in verdere handeling van de man, omdat hij toch niet wilde meewerken.

Het is niet bekend of het om dezelfde man gaat.