Volledig scherm
Dominique de Bont © Studio De Bont

Stagiair Dominique uit Waalwijk genomineerd voor Musical Award

ROTTERDAM/WAALWIJK - Dat Dominique de Bont een rol kreeg in de musical Fun Home had ze al niet verwacht. Maar dat het haar een Musical Award-nominatie zou opleveren, durfde ze nooit te dromen.

Vier jaar geleden verhuisde Dominique de Bont (23) van Waalwijk naar Rotterdam voor de opleiding Muziektheater. ,,Van jongs af aan ben ik al bezig met theater. De liefde voor het vak begon tijdens mijn tijd bij kindermusicalgroep De Notenkrakers en later Djemm.” Een clichéverhaal noemt ze het. ,,Maar wel helemaal waar”, zegt Dominique vanuit haar woning in Rotterdam die ze met studiegenootjes deelt.

Quote

Ik ben 12 december met een smoes naar school gelokt. Of ik een filmpje wilde opnemen voor een docent die met pensioen gaat

Dominique de Bont

Een theateropleiding aan Codarts in Rotterdam volgde na haar middelbare school. Vele zang- en acteerlessen volgden en De Bont ging stage lopen. ,,Afgelopen zomer speelde ik in de musical Fun Home en mocht ik de jongere versie van hoofdpersoon Alison vertolken. Een dramatisch verhaal, waarin belangrijke thematiek als homoseksualiteit en suïcide wordt aangesneden.”

Heftige rol

Het is een heftige rol voor een eerste stage waar ze maar vier weken voor repeteerde en twee weken mee in het theater stond ,,Voor zulke onderwerpen wil ik me hard maken, ondanks dat het een uitdaging is. Iedere avond deed ik mijn best. Ik wilde zo graag dat het goed ontvangen werd door het publiek omdat dit de eerste rol was waarmee ik naar buiten trad."

En wat bleek? Het publiek ontving haar acteerkunsten goed en bij de vakjury van de Musical Awards viel de Waalwijkse ook op. De jury met daarin onder meer Alex Klaasen en Tania Kross nomineerde haar als aanstormend talent. ,,Ik ben 12 december met een smoes naar school gelokt. Of ik een filmpje wilde opnemen voor een docent die met pensioen gaat. School had zelfs al vrij geregeld op mijn stage."

Gouden envelop

Quote

Het voelt al alsof ik iets gewonnen heb

Dominique de Bont

Dat vond De Bont een beetje gek. ,,Daar zomaar vrij voor krijgen? Er klopte iets niet.” En ineens was daar een gouden envelop. Vol ongeloof haalde ze de nominatie eruit. ,,Ik vind de nominatie heel eervol. Het voelt als een bekroning op mijn werk, ondanks dat ik nog niet zo lang bezig ben.” 
Een plan B heeft Dominique niet voor als het in de theaterwereld niet lukt. ,,Dat zou ik echt heel erg vinden, want in het theater staan is echt iets wat ik moet doen. Zo voelt dat." Wel droomt ze ooit van spelen in een Netflix Original serie of in een film. ,,Een soort rol zoals Claire Foy. Zij speelt Queen Elizabeth in The Crown.”

Woensdag is de uitreiking van de Musical Awards en weet De Bont of ze de prestigieuze prijs mee naar huis mag nemen. Al is de bescheiden musicalster met de nominatie alleen al heel blij. ,,Het voelt al alsof ik iets gewonnen heb. Samen met mijn studiegenoot Iris Bakker die ook genomineerd is, heb ik het al goed gevierd.”