Volledig scherm
Beppie Bogers, Joop Branderhorst en Trees Vermeulen aan de koffie in Sprang-Capelle © Gert-Jan Buijs

Stemmen voor Europa druppelen binnen in De Langstraat

DE LANGSTRAAT - Het is weer verkiezingsdag, dit keer kan er gestemd worden voor het Europees Parlement. Een rondje langs verschillende stembureau's in de regio. 

Bij Buurthuis Vrijhoeve in Sprang-Capelle is het even voor twaalf uur een gezellige boel. Joop Branderhorst en Trees Vermeulen zitten in het zonnetje aan de koffie, geregeld door vrijwilliger Beppie Bogers (links). Voorzitter Frans Meens van het stembureau zag dat tot 11.00 uur zo'n 120 mensen hun stem er hebben uitgebracht. 

Bij Zorgcentrum Elzenhoven ook in Sprang-Capelle stond de teller omstreeks 11.30 uur op ruim 180.  Volgens de voorzitter aldaar was dat op dat moment het stembureau met de hoogste opkomst van de gemeente Waalwijk.

Herpt

Volgens de voorzitter van het stembureau in het dorpshuis van Herpt zat de opkomst in de gemeente Heusden rond het middaguur op 9.38 procent. Herpt zelf scoort 13.9 procent, een stuk hoger dus. 

Volledig scherm
Stemmen in het dorpshuis in Herpt. © Gert-Jan Buijs
  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.