Volledig scherm
PREMIUM
De Vrienden voor MS, met links Astrid Brust en rechtsboven mantelzorger Kees Maas. © Marcel Donks

Stilstaan bij die slopende ziekte: Music4MS in Waspik. ‘Zo'n ziekbed gun ik niemand’

WASPIK - Allemaal hebben ze hun verhaal, de negen leden van Vrienden voor MS die zaterdag 25 mei een benefietavond organiseren in Den Bolder in Waspik.

Was aids in de jaren 80 een van de meest gevreesde ziektes in ons land, nu heeft kanker die twijfelachtige eer. Voor multiple sclerose (MS) is minder aandacht. Toch lijden in Nederland meer dan 17.000 mensen aan deze 'stille en slopende ziekte'. ,,Eigenlijk kent iedereen in zijn omgeving wel iemand met MS", zegt Kees Maas.

 1. Eftelingbezoekers opgelet: binnenkort trajectcontrole op N261 Waalwijk-Tilburg
  PREMIUM

  Eftelingbe­zoe­kers opgelet: binnenkort trajectcon­tro­le op N261 Waal­wijk-Til­burg

  WAALWIJK - Scheur je altijd over de N261 van Waalwijk naar Tilburg of ga je vaak naar de Efteling in Kaatsheuvel? Dan is het binnenkort opletten geblazen. Het openbaar ministerie start met een trajectcontrole op de N261. In totaal worden deze weken op twintig N-wegen in Nederland camera-systemen geïnstalleerd die de komende maanden worden getest. Vanaf september worden de trajectcontroles één voor één aangezet.
 2. Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarverslag; ‘Als wethouder bewust iets achterhoudt, moet hij wegwezen’
  PREMIUM

  Scherpe kritiek op niet doorsturen jaarver­slag; ‘Als wethouder bewust iets achter­houdt, moet hij wegwezen’

  VLIJMEN - Terechte commotie rond de jaarverslagen van sociaal vertrouwenspersoon Bas Hagoort van de gemeente Heusden? Of toch een storm in een glas water. Terwijl Hagoort zijn jaarverslagen keurig opstuurde, kreeg de politiek tot nu toe niets te zien. Heusden Transparant heeft daar zware kritiek op: ,,Het lijkt alsof bewust informatie achter wordt gehouden.” Volgens wethouder Peter van Steen is er weinig aan de hand.