Bij de rotonde bij Waardhuizen, tussen Almkerk en Giessen, verrijst een ‘natuurlijk’ kunstwerk op een glasvezelhuisje. Het wordt in opdracht van de gemeente Altena geschilderd door Diederick Bax uit Giessen.
Volledig scherm
Bij de rotonde bij Waardhuizen, tussen Almkerk en Giessen, verrijst een ‘natuurlijk’ kunstwerk op een glasvezelhuisje. Het wordt in opdracht van de gemeente Altena geschilderd door Diederick Bax uit Giessen. © Ricardo Smit

Storingsmonteur Diederick maakt stroomhuisje tot onderdeel van de natuur: ‘Het is eigenlijk anti-graffiti’

ALMKERK/GIESSEN - Oom agent kwam voor de zekerheid even checken of het wel legaal is wat-ie doet. Maar hij krijgt voornamelijk opgestoken duimpjes van voorbijgangers, omdat het weer eens wat anders is dan ordinair geklieder. Diederick Bax kreeg van de gemeente opdracht om het afzichtelijke bouwwerkje aan te pakken. ,,Als het maar met de natuur te maken had.”

  1. Arie gaat al sinds de jaren 80 op pad met zijn metaaldetector: ‘Het verwondert me nog altijd als ik iets aantref’
    PREMIUM

    Arie gaat al sinds de jaren 80 op pad met zijn metaalde­tec­tor: ‘Het verwondert me nog altijd als ik iets aantref’

    KAATSHEUVEL - Vanwege de inhuldiging van Beatrix werden in 1980 speciale munten uitgegeven. Arie van Herwijnen ging die van de koningin en haar moeder Juliana verzamelen. Eenmaal alles en iedereen leeggeschud, verplaatste zijn interesse zich naar munten in de grond. Als amateurarcheoloog heeft de inwoner van Kaatsheuvel zich ontpopt tot kenner. En criticaster.