Pearl Maasland en Junior Eloise willen een hotel uitbaten in Kaatsheuvel, hebben het pand ook gekocht, maar omdat Junior een verleden heeft dat het integer ondernemen in de weg zou staan, krijgen zij geen vergunningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Pearl Maasland en Junior Eloise willen een hotel uitbaten in Kaatsheuvel, hebben het pand ook gekocht, maar omdat Junior een verleden heeft dat het integer ondernemen in de weg zou staan, krijgen zij geen vergunningen. © Dolph Cantrijn

Strijd om hotel in Kaatsheuvel; is de uitbater fout of de gemeente te streng?

In maart had Hotel Torenzicht in Kaatsheuvel al open moeten zijn. Niet dus. De gemeente Loon op Zand weigert de vergunningen vanwege het verleden van initiatiefnemer Junior Eloise. Maandag is er een hoorzitting.

  1. ‘Wil je als bedrijf sociaal zijn, dan moet er geld verdiend worden’

    ‘Wil je als bedrijf sociaal zijn, dan moet er geld verdiend worden’

    NIEUWKUIJK/DRUNEN - Peerke van Delft heeft het nooit kunnen vermoeden, toen hij in 1895 in zijn smidse aan de Grotestraat in Drunen paarden besloeg en zijn beroemde ‘zelfscherpende’ schoffels verkocht. Dat zijn smederij zou uitgroeien tot een 125 jaar oud familiebedijf met zo’n 180 medewerkers. Dat officieel ook nog eens ‘futureproof’ is. ,,Familiewaarden zijn belangrijk, maar er moet ook geld worden verdiend.”