Volledig scherm
De tijd om te gaan wandelen is weer aangebroken. © Beeld Werkt

Subsidie voor avondvierdaagsen in Heusden

VLIJMEN - De organisatoren van de drie avondvierdaagsen en van de wandel-avonddriedaagse in de gemeente Heusden kunnen vanaf dit jaar rekenen op een waarderingssubsidie van 200 euro van de gemeente Heusden.

Vorig jaar uitte de gemeenteraad de wens om jaarlijks subsidie te geven aan de avondvierdaagsen. Dit om wandelen en bewegen te stimuleren. Burgemeester en wethouders hebben nu besloten dat verzoek te honoreren. Wandelen draagt volgens het college bij aan gezond bewegen, het biedt een zinvolle vrijetijdsbesteding en zorgt voor ‘verbinding en ontmoeting’ tussen de deelnemers.

Steeds minder sponsorgeld

De organisatoren maken kosten voor onder meer dranghekken, verkeersregelaars, wandelkaarten, bloemen, medailles et cetera. Een flink deel ervan wordt bijeengebracht door sponsoren, maar volgens de gemeente wordt het steeds moeilijker die te vinden. Dat laatste geldt ook voor vrijwilligers.

De organisatoren zijn Stichting Avondvierdaagse Vlijmen, Stichting Avondvierdaagse Drunen, gymnastiekvereniging Inion en Activiteitenvereniging Nieuwkuijk.

 1. Paardensportvereniging wil verhuizen als nieuwe locatie atletiek in Sleewijk wordt gerealiseerd
  PREMIUM

  Paarden­sport­ver­e­ni­ging wil verhuizen als nieuwe locatie atletiek in Sleewijk wordt gereali­seerd

  ALMKERK/SLEEUWIJK - Paardensportvereniging De Nieuwe Roef wil het liefst verplaatsen als voor Altena Road Runners de nieuwe atletiekaccommodatie waar al jaren naar wordt uitgezien, wordt gerealiseerd. Het blijven zitten op de huidige locatie aan de Nieuwe Roef in Sleeuwijk zal dan problemen geven voor de paarden en de vereniging kan dan ook niet door ontwikkelen. De voorkeur gaat uit, samen met andere verenigingen, naar het realiseren van een hippisch centrum. Daarvoor heeft men het oog laten vallen op de locatie aan de Roefweg 5.
 2. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

  Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

  KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.