Volledig scherm
De tijd om te gaan wandelen is weer aangebroken. © Beeld Werkt

Subsidie voor avondvierdaagsen in Heusden

VLIJMEN - De organisatoren van de drie avondvierdaagsen en van de wandel-avonddriedaagse in de gemeente Heusden kunnen vanaf dit jaar rekenen op een waarderingssubsidie van 200 euro van de gemeente Heusden.

Vorig jaar uitte de gemeenteraad de wens om jaarlijks subsidie te geven aan de avondvierdaagsen. Dit om wandelen en bewegen te stimuleren. Burgemeester en wethouders hebben nu besloten dat verzoek te honoreren. Wandelen draagt volgens het college bij aan gezond bewegen, het biedt een zinvolle vrijetijdsbesteding en zorgt voor ‘verbinding en ontmoeting’ tussen de deelnemers.

Steeds minder sponsorgeld

De organisatoren maken kosten voor onder meer dranghekken, verkeersregelaars, wandelkaarten, bloemen, medailles et cetera. Een flink deel ervan wordt bijeengebracht door sponsoren, maar volgens de gemeente wordt het steeds moeilijker die te vinden. Dat laatste geldt ook voor vrijwilligers.

De organisatoren zijn Stichting Avondvierdaagse Vlijmen, Stichting Avondvierdaagse Drunen, gymnastiekvereniging Inion en Activiteitenvereniging Nieuwkuijk.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.