Volledig scherm
PREMIUM
Taxateur Arie Molendijk bewondert het boek van Anouk Bohnke. © Sydney Douwes/BD

Taxateur op zoek naar de pareltjes tussen de boeken

WAALWIJK - Tijdens de taxatie in de bibliotheek Waalwijk zijn de meeste boeken niet veel meer waard. Maar zo af en toe komt er een pareltje voorbij.

Het hart van de Rotterdamse taxateur Arie Molendijk maakt een sprongetje zodra Anouk Bohncke met haar boek aanschuift. Uit haar tas haalt ze een dik exemplaar met witte kaft tevoorschijn. ,,Perkament", zegt Molendijk blij verrast. Even daarvoor zei hij al dat hoopte op een boek uit de zestiende of zeventiende eeuw. ,,Ik zie dat het altijd droog bewaard is gebleven, het is in goede staat en komt uit 1642."

  1. Blikseminslag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’
    Video

    Bliksemin­slag in Waspik: ‘Dikke brandmuur en dakpannen zijn ons geluk geweest’

    WASPIK - Dinsdagmorgen, rond halftien. Bep Brouwer zit aan haar woning aan de Benedenkerkstraat 94 in Waspik te lezen. Plotsklaps schrikt een enorme knal haar op, gevolgd door een oranje flits. Er breekt brand uit. Niet in het woongedeelte van de boerderij, maar in de aanpalende schuur. Een van de twee schoorstenen dondert naar beneden. Brandweerkorpsen zijn snel ter plekke en doen wat ze kunnen, maar er is geen redden aan: de schuur gaat volledig teloor.