Volledig scherm
PREMIUM
Voor veel mensen is de overlast door hondenpoep een van de grootste ergernissen. © ANP

Te weinig controle op honden, dan lagere belasting

VLIJMEN - Heusden heeft de hoofdlijnen uitgezet voor het beleid in 2019. Veel verrassingen waren er uiteindelijk niet. Wel is de kans groot dat hondenbezitters minder belasting gaan betalen, maar dan pas vanaf 2020.

Goed nieuws voor hondenbezitters in Heusden. De kans bestaat dat de hondenbelasting in 2020 omlaag gaat. Er is wel een voorwaarde: het gebeurt alleen wanneer in 2019 blijkt dat de opbrengst van die belasting méér is, dan wat Heusden via de inzet van een BOA besteedt aan de aanpak van overlast door honden(poep). Het niet-gebruikte deel wordt dan gebruikt om de belasting te verlagen.

  1. Gerechtshof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    Gerechts­hof spreekt zich nog niet uit over doorsteek centrum Waalwijk

    WAALWIJK - Nog altijd is er geen uitsluitsel over de doorsteek tussen de Grotestraat en de Taxandriaweg in Waalwijk. Het gerechtshof in Den Bosch heeft de uitspraak in de slepende zaak tussen de familie Sebregts en de gemeente Waalwijk voor zich uitgeschoven. Waarom maakt het gerechtshof niet bekend. Ook de gemeente Waalwijk zegt geen idee te hebben. ,,Volgens onze advocaat is de uitspraak zonder opgaaf van reden uitgesteld.” De uitspraak staat nu gepland op 8 januari.