Volledig scherm
De winnaars op het podium. © Marcel Donks

Team Kwizzut grote winnaar van eerste Waspikse JeugdKwizz

WASPIK - Een grote zaal van Den Bolder gevuld met gespannen kinderen: het was zondagmiddag het decor van de prijsuitreiking van de eerste Waspikse JeugdKwizz die op 18 mei werd gehouden. Tien teams met in totaal 119 jongens en meiden uit Waspik gingen met elkaar de strijd aan die gewonnen werd door team 4 ‘Kwizzut’.

Volledig scherm
Spanning op de gezichten. © Marcel Donks

Veel bedrijvigheid vorige week zaterdagmiddag in Waspik. De deelnemers aan de JeugdKwizz gingen eerst in hun ‘thuishonk’ de vijftig vragen uit het Kwizzboek beantwoorden waarna er op verschillende locaties in het dorp vijf doe-opdrachten waren. Tijdens de prijsuitreiking zondagmiddag werd er teruggeblikt op de succesvolle eerste editie van de quiz. Sommige originele antwoorden werden belicht en er werd een filmpje getoond van een team dat geprobeerd had de jury om te kopen.

De aanwezige teams hadden allemaal hun teamvlag bij en werden op spectaculaire wijze gepresenteerd. De troostprijs ging naar team 2 ‘De Bruggers’ dat met 109 punten laatste werd. Daarna zaten de punten dicht bij elkaar. De derde prijs ging naar team 5 ‘De WaspKids’ met 152 punten na team 6 ‘Een BIZONder goed team’ met 152,25 punten. Winnaar van de eerste Waspikse JeugdKwizz werd team 4 ‘Kwizzut’ dat met 158,75 punten de beste bleek. De Waspikse JeugdKwizz krijgt in 2020 hoogstwaarschijnlijk een vervolg.

Volledig scherm
De uitreiking van de prijs. © Marcel Donks
  1. Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    Automarkt in handen grote dealers; Van Mossel de grootste

    WAALWIJK - De marktpositie van de grootste autodealers in Nederland, waarvan Van Mossel Automotive Groep in Waalwijk inmiddels de grooste is, werd in 2018 opnieuw sterker. Dat stelt het Leidse onderzoeksbureau Aumacon in het jaarlijkse onderzoek naar de honderd grootste dealerholdings van Nederland. De tien allergrootste holdings namen vorig jaar bijna 33 procent van de totale autoverkoop voor hun rekening. Voor de circa 300 kleinere autodealers in het hele land resteren de kruimels.
  2. Voor de beste plaatsen bij Muziekfeest op het Plein hebben Jacqueline en Kenny wel zeven uur wachten over

    Voor de beste plaatsen bij Muziek­feest op het Plein hebben Jacqueline en Kenny wel zeven uur wachten over

    WAALWIJK - Woensdagmorgen elf uur. Tal van medewerkers waren toen druk in de weer met het opbouwen van het podium voor het Sterrenmuziekfeest op het Plein. Jacqueline van Aalsburg (37) uit Gorinchem en Kenny Vermunt (33) uit Koewacht keken toe, bijna tegen het plankier aangeplakt. Ze waren er toen al, de eerste van duizenden toeschouwers, die deze avond vanaf acht uur op het Raadhuisplein gaan genieten van de finefleur van het Nederlandstalige lied.