Volledig scherm
De winnaars op het podium. © Marcel Donks

Team Kwizzut grote winnaar van eerste Waspikse JeugdKwizz

WASPIK - Een grote zaal van Den Bolder gevuld met gespannen kinderen: het was zondagmiddag het decor van de prijsuitreiking van de eerste Waspikse JeugdKwizz die op 18 mei werd gehouden. Tien teams met in totaal 119 jongens en meiden uit Waspik gingen met elkaar de strijd aan die gewonnen werd door team 4 ‘Kwizzut’.

Volledig scherm
Spanning op de gezichten. © Marcel Donks

Veel bedrijvigheid vorige week zaterdagmiddag in Waspik. De deelnemers aan de JeugdKwizz gingen eerst in hun ‘thuishonk’ de vijftig vragen uit het Kwizzboek beantwoorden waarna er op verschillende locaties in het dorp vijf doe-opdrachten waren. Tijdens de prijsuitreiking zondagmiddag werd er teruggeblikt op de succesvolle eerste editie van de quiz. Sommige originele antwoorden werden belicht en er werd een filmpje getoond van een team dat geprobeerd had de jury om te kopen.

De aanwezige teams hadden allemaal hun teamvlag bij en werden op spectaculaire wijze gepresenteerd. De troostprijs ging naar team 2 ‘De Bruggers’ dat met 109 punten laatste werd. Daarna zaten de punten dicht bij elkaar. De derde prijs ging naar team 5 ‘De WaspKids’ met 152 punten na team 6 ‘Een BIZONder goed team’ met 152,25 punten. Winnaar van de eerste Waspikse JeugdKwizz werd team 4 ‘Kwizzut’ dat met 158,75 punten de beste bleek. De Waspikse JeugdKwizz krijgt in 2020 hoogstwaarschijnlijk een vervolg.

Volledig scherm
De uitreiking van de prijs. © Marcel Donks