Volledig scherm
Team Waspik met Nico de Cloe, Stefan Montens en Jan Wagemakers bedwong in totaal 17 keer de Alpe d'Huez: Stefan en Jan zes keer en Nico vijf keer. Het team haalde met haar deelname bijna 19.000 euro op voor KWF. © Marcel Donks

Team Waspik bedwingt zeventien keer de Alpe d’Huez en haalt bijna 19.000 euro op

WASPIK - Ze waren zeker niet alleen: Stefan Montens, Jan Wagemakers en Nico de Cloe bedwongen donderdag met vele medelanders de Alpe d’Huez. Als Team Waspik haalde het trio bijna 19.000 euro op voor het aan de Alpe d’HuZes gekoppelde KWF Kankerbestrijding. In totaal werd de berg door het team zeventien keer beklommen.

,,Het was de dag waar ik maanden voor heb getraind en enorm naar heb toegeleefd”, laat Stefan Montens vanuit Frankrijk weten. ,,Voor gisteren had ik nog nooit in de bergen gefietst, dus sportief gezien had ik mezelf geen doel gesteld. Vanaf de vierde beklimming deed mijn hele lichaam zeer, maar qua tijd moesten twee extra beklimmingen mogelijk zijn.”

Collega Ruud

Het lukte Stefan om de Alpe d’Huez zes keer te beklimmen, gesteund door de hele entourage en de aanwezigheid van zijn vader, broer en vrienden langs de kant. ,,Maar mijn overleden collega Ruud was mijn grootste drijfveer. Voor hem heb ik het samen met mijn vrienden allemaal gedaan. Prachtig dat de vrouw van Ruud en haar beste vriendin er ook bij waren.”

Volledig scherm
© Marcel Donks

Bijna zevenduizend hoogtemeters

Net als Jan en Nico merkte Stefan dat je pijn uit kunt schakelen. In totaal was hij vijftien uur onderweg waarvan dertien uur gefietst: 175 kilometer met bijna zevenduizend hoogtemeters. Bijzonder: Stefan reed op de fiets van Ruud en met een foto van zijn collega op zijn shirt. ,,Geloof in wat je kunt, niet in wat je niet kunt. Dit is een ervaring die ik de rest van mijn leven bij me draag en waar ik altijd met trots op terug zal blijven kijken.”

Volledig scherm
© Marcel Donks