Heusden heeft meer gft-afval opgehaald.
Volledig scherm
PREMIUM
Heusden heeft meer gft-afval opgehaald. © ANP XTRA

Tegenvaller ‘afval’ leidt niet tot extra hoge belasting; Heusden haalt geld uit spaarpot

VLIJMEN - Heusden heeft in beeld hoe groot dit jaar de tegenvallers zijn bij het inzamelen en verwerken van afval. De actuele cijfers leiden niet tot extra belastingverhoging. Het college van B en W stelt voor het tekort van ruim twee ton uit de reserves te halen.

Het scheiden van afval mag dan in Heusden op zich prima verlopen, financieel levert het Heusden dit jaar wel een tegenvaller op van naar schatting ruim 218.000 euro. Dat blijkt uit tussentijdse cijfers over hoe Heusden er dit jaar voor staat.

  1. Blije gezichten bij ‘coronaverrassingstas’ in Heusden: ‘Ik ben blij met deze aandacht’

    Blije gezichten bij ‘coronaver­ras­sings­tas’ in Heusden: ‘Ik ben blij met deze aandacht’

    HEUSDEN - Voor Ali Prins (77 jaar) uit Oudheusden was de coronaverrassingstas, die ze vandaag ontving, een schot in de roos. "Ik ben erg blij met deze aandacht voor oudere en eenzame mensen in ons dorp. Door de crisis kom ik nauwelijks de deur meer uit. Verder heb ik alle kastjes al schoongemaakt. Mijn dochter doet de boodschappen." Prins is een van de honderdvijftig ouderen aan wie de kleurrijke verrassingstas werd overhandigd. De tas is een initiatief van Buurt Bestuurt, Contour de Twern, Woonveste, de Coöp en voetbalclub HCC.