Volledig scherm
PREMIUM
Barbera van Breemen en Gerard van den Berg op de tennisbaan van Waesbeek. © Pix4Profs/René Schotanus

Tennisclub Waesbeeck wars van poeha en standing. ‘Huisarts met de verfpot in de hand’

WASPIK - Tennisvereniging Waesbeeck uit Waspik bestaat in juli vijftig jaar. De club hengelt naar jeugd. ,,Doordat we zo veel banen hebben, kun je altijd tennissen."

Kenmerkend aan Waspik is zijn doodgewone karakter. Elite kent het dorp niet. Dat zag je ook terug op 5 juli 1969. Die dag besloot een twintigtal mensen zonder poeha - ze lieten zich er niet op voorstaan van standing te zijn - tennisvereniging Waesbeeck op te richten.

 1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
  PREMIUM

  'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

  In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.
 2. “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  NIEUWKUIJK - Vooropgesteld: wat “Wè nou wir?” al 24 jaar fikst - met een kleine cast een avondvullende cabaretvoorstelling in elkaar steken - verdient alle lof. Dat is een toer, waarbij menig ander gezelschap onderweg al zou zijn afgehaakt. Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen om mensen te blijven boeien. Bovendien doet het Kuijkse gezelschap dat zonder regisseur, dus moeten ze zelf uitvinden en ondervinden wat wel of niet werkt. Het heeft lange tijd prachtige producties opgeleverd.