Bij invoering van de 1,5 meter-regel kunnen van de 500 stoelen in de grote zaal van De Leest straks nog 120 stoelen (de witte) worden gebruikt. In juni beginnen de theaters echter met maximaal 30.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij invoering van de 1,5 meter-regel kunnen van de 500 stoelen in de grote zaal van De Leest straks nog 120 stoelen (de witte) worden gebruikt. In juni beginnen de theaters echter met maximaal 30. © Theater De Leest

Theaters, bioscopen open voor 30 man: hebben we daar iets aan?

WAALWIJK - Vanaf 1 juni mogen theaters, restaurants, musea en bioscopen weer open voor maximaal 30 personen, incluis personeel. Hebben we daar iets aan?  

Sander Knopper, directeur De Leest in Waalwijk: ,,Het theater niet. En films draaien met zulke aantallen is ook niet winstgevend. Maar we gaan kijken wat we kunnen. Vanaf 1 juli mogen er 100 mensen binnen, dat is al iets beter, maar dan is het seizoen eigenlijk al voorbij. En bovendien zitten we dan midden in de werkzaamheden. Deze zomer krijgen we en nieuwe trekkenwand. Producenten gaan meedenken. Misschien is het mogelijk om meer voorstellingen te geven op een dag, waardoor het toch interessant is om naar Waalwijk te komen. Maar dat moeten artiesten ook willen. Feit is dat er een lichtpuntje is. Aan deze versoepelingen hebben we nog niet veel, maar als de corona-cijfers afnemen, zullen er meer versoepelingen volgen.”

  1. Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’
    PREMIUM

    Ooit fraaie polder als ‘lillukste stukske Brabant’

    WAALWIJK - Waspik krijgt wellicht een betere haven. Als het tenminste eerst nieuw industrieterrein slikt. Want anders is er volgens het Waalwijkse gemeentebestuur te weinig geld. Waspik wacht zo een sigaar uit eigen ‘dozen’. Die het dorp zelf betaalt door eigen leefbaarheid te verkopen. Zo is het gegaan met al die ‘dozen’ boven de A59. De ooit fraaie polder dingt nu mee naar de prijs voor ‘lillukste stukske Brabant’.