Volledig scherm
Leonie van der Linden geeft tijdens het theaterweekend in De Leest een yogaconcert. Gitarist Frank zorgt voor de live muziek. © Femke Kuipers

Theaterweekend in De Leest: voorstellingen voor een tientje en yogales met live-muziek

WAALWIJK - Met je yogamatje naar het theater. Eind deze maand kan het. Yogadocente Leonie van der Linden uit Waalwijk geeft zaterdag 26 januari een yogaconcert in Theater De Leest, compleet met live gitaarmuziek. Alhoewel, een concert. Het is niet de bedoeling dat bezoekers tijdens de voorstelling in hun stoel blijven zitten. ,,Neem uw yogamatje mee en draag soepel zittende, warme kleding”, zo luidt het advies. 

Het yogaconcert is een onderdeel van het Nationale Theaterweekend in De Leest. Het Waalwijkse theater dat voor de derde keer meedoet, heeft tal van activiteiten bedacht om zoveel mogelijk mensen richting het Vredesplein te trekken. Alle voorstellingen tijdens het weekeind van 25 tot en met 27 januari kosten een tientje, er zijn rondleidingen voor kinderen en volwassenen en dus ook een yogaconcert met gitaarmuziek. 

Yoga

De yogavoorstelling wordt gegeven door de Waalwijkse docent Leonie van der Linden. ,,Yoga en live muziek, hoe gaaf is dat”, zegt Van der Linden. ,,Live muziek geeft echt een extra dimensie aan yoga. Het is heel intens.” Meedoen kan iedereen, zegt Van der Linden. ,,Ook als je een beginner bent of kennis wilt maken met yoga.”

Het theaterweekeind in De Leest begint vrijdag met dubbelcabaret met Fabian Franciscus en Joosen en de Jager. En een optreden van Supertrap, een Nederlandse band die muziek speelt van de bekende band Supertramp. 

Quote

De kinderen komen op plekken waar ze anders nooit mogen komen.

Janneke van Berkel, De Leest

Rondleiding

Zaterdag is er naast de yogavoorstelling een voorstelling met acrobatiek, een musical (De Sprookjessprokkelaar) en een theaterrondleiding. De rondleiding zaterdag is alléén voor kinderen. Een aanrader voor jonge theaterliefhebbers vanaf 7 jaar, aldus De Leest. ,,De kinderen komen op plekken waar ze anders nooit mogen komen.”

Zondag kunnen volwassen bezoekers een backstagetour. In de kleedkamers worden korte optredens gegeven. Daarnaast is er een jeugdvoorstelling (De Rattenvanger) en een optreden van The Bentleys. Deze groep speelt rock-‘n-roll uit de jaren vijftig en zestig. 

Volledig scherm
Een scène uit De Sprookjessprokkelaar. © free
  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.