Volledig scherm
© Thinkstock

Tientallen bestuurders bekeurd bij actiedag politie in gemeente Altena

ALTENA - In verschillende kernen van de gemeente Altena zijn dinsdag tientallen bestuurders bekeurd voor onder meer snelheidsovertredingen. In totaal werden 35 automobilisten op de bon geslingerd. Iemand in Andel beging de grootste overtreding. Deze bestuurder reed 89 per uur op een weg waar 60 het maximum is.

Dat gebeurde op de Middenweg, meldt de politie woensdagmiddag. Op deze locatie reden nog negen personen te hard. Verder werden bekeuringen uitgedeeld in Wijk en Aalburg, Dussen, Nieuwendijk, Uppel, Sleeuwijk en Almkerk, bijvoorbeeld voor het niet dragen van een autogordel of mobiel bellen.

,,Naar aanleiding van deze resultaten is besloten om vaker verkeerscontroles uit te voeren, voornamelijk op de Middenweg in Andel. Agenten hebben daar namelijk een groot deel van de weggebruikers aangehouden voor te hard rijden”, aldus de politie.

De actie van dinsdag vond plaats tussen 8.00 en 16.00 uur. Het was een zogenaamde Rent a cop-actie: bewoners konden aangeven wat zij geschikte locaties vonden voor controles.