Een eerdere impressie van het nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk. Het gaat om een voorlopige schets.
Volledig scherm
Een eerdere impressie van het nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk. Het gaat om een voorlopige schets. © Tinker Imagineers

Tinker Imagineers richt nieuw schoenenmuseum in

WAALWIJK - Tinker Imagineers mag het nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk inrichten.  Het gaat nog om een voorlopige gunning. Als er de komende weken geen bezwaren komen, kan het Utrechtse bedrijf eind juni definitief aan de slag. Tinker Imagineers werkt bij deze klus samen met  met Kloosterboer Decor uit Purmerend en Yipp Interactive uit Amsterdam.

De gemeente is achter de schermen hard bezig met de plannen voor het schoenenmuseum. Begin dit jaar is het Amsterdamse architectenbureau Civic Architects gestart met het ontwerp van het nieuwe museum aan het Raadhuisplein. De afgelopen maanden is gezocht naar een interieurarchitect, die voor de inrichting moet zorgen.

De keuze is uiteindelijk op Tinker Imagineers gevallen. Dit bedrijf was al intensief betrokken bij de eerste ideeën en schetsen voor het Waalwijkse museum. Tinker Imagineers, Kloosterboer Decor en Yipp Interactive hebben veel ervaring met het inrichten van musea.

Het streven is nog altijd om het museum in 2021 te openen. De gemeente heeft een bedrag van 9,9 miljoen euro uitgetrokken voor de plannen.  

  1. Middelbare scholen gaan open en de belangrijkste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan open en de belangrijk­ste vraag is nu: Gaat iedereen over of niet?

    Wat te doen met de overgangsnormen? Hoe vullen we het gala in voor de eindexamenleerlingen? Vragen waar het middelbaar onderwijs, dat op 2 juni zijn deuren weer opent, een antwoord op moest vinden. En niet iedereen heeft hetzelfde antwoord op de belangrijkste vraag: gaat iedereen wel over? Vanaf aanstaande dinsdag gaan de leerlingen van het middelbare onderwijs weer naar school. De hamvraag is natuurlijk: wat te doen met de overgangsnormen?