Volledig scherm
PREMIUM
De 80 van de Langstraat trekt altijd vele honderden deelnemers. © Beeld Werkt

Tips moeten lopers van ‘De 80' bewuster maken van risico's: 'Verplichte medische keuring gaat te ver’

WAALWIJK - Een verplichte medische keuring voor alle lopers van de ‘80 van de Langstraat’ gaat te ver. Wel zet de organisatie in op meer preventie en motorrijders als aanvulling op het medisch team. Aanleiding is het overlijden van een 74-jarige wandelaar vorig jaar.

De organisatie van De 80 van de Langstraat neemt extra maatregelen om de kans op gezondheidsproblemen bij de deelnemers te verkleinen. Vorig jaar kreeg de 74-jarige Drunenaar Frans Oosterbaan na de finish een hartstilstand. Reden om het draaiboek van het evenement nog eens goed tegen het licht te houden.

  1. Gebiedsverbod in strijd tegen overlast daklozen
    PREMIUM

    Gebiedsver­bod in strijd tegen overlast daklozen

    KAATSHEUVEL - Met een gebiedsverbod willen gemeente Loon op Zand en politie de overlast terugdringen van een groep mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het probleem speelt vooral in de omgeving van de Duinlaan, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. De politie controleert al regelmatig, deelt bekeuringen uit, maar heeft nu een extra instrument om de overlast aan te pakken. Wie in de fout gaat, kan voor minimaal 72 uur de toegang tot een gebied ontzegd worden.