Volledig scherm
PREMIUM
Een voorstelling van De Notenkrakers in De Leest. © Beeld Werkt

Toekomst De Notenkrakers aan een zijden draadje

WAALWIJK - Het voortbestaan van de Waalwijkse musicalgroep De Notenkrakers hangt aan een zijden draadje. De jarenlange zoektocht naar een nieuw onderkomen dreigt op niets uit te lopen.

Toine van de Wiel, stuwende kracht achter De Notenkrakers, had eigenlijk deze week de hoop al opgegeven. Maar hij besloot op het allerlaatste moment de stekker toch nog niet uit de 37 jaar oude vereniging te trekken. Zijn sprankje hoop is nu gevestigd op ondernemer Ted van den Besselaar, die mogelijk een nieuwe ‘cultuurhal’ in Waalwijk wil bouwen. Het plan valt of staat met medewerking van de gemeente.

 1. 'Goudstikker' is een zaak van de lange adem
  PREMIUM

  'Goudstik­ker' is een zaak van de lange adem

  In 1995 komt er een discussie op gang over het Joodse kapitaal van slachtoffers van de Holocaust dat al ruim een halve eeuw onbereikbaar op geheime Zwitserse bankrekeningen staat. Dat die kwestie over het opheffen van het bankgeheim rondom deze slapende rekeningen opspeelt, betekent dat de tijdgeest verandert: ethiek en een moreel kompas spreken een woordje mee. En passant krijgt nóg een pijnlijke erfenis van de Tweede Wereldoorlog meer aandacht: roofkunst.
 2. “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  “Wè nou wir?” moet een keer in de spiegel kijken

  NIEUWKUIJK - Vooropgesteld: wat “Wè nou wir?” al 24 jaar fikst - met een kleine cast een avondvullende cabaretvoorstelling in elkaar steken - verdient alle lof. Dat is een toer, waarbij menig ander gezelschap onderweg al zou zijn afgehaakt. Probeer het maar eens voor elkaar te krijgen om mensen te blijven boeien. Bovendien doet het Kuijkse gezelschap dat zonder regisseur, dus moeten ze zelf uitvinden en ondervinden wat wel of niet werkt. Het heeft lange tijd prachtige producties opgeleverd.