Dankzij een groot netwerk van kabels kunnen er tijdens een voorstelling in De Leest straks veertig decors worden gebruikt.
Volledig scherm
Dankzij een groot netwerk van kabels kunnen er tijdens een voorstelling in De Leest straks veertig decors worden gebruikt. © Roel van der Aa

Trekkenwand De Leest in revisie: Claudia de Breij hoeft niet bang te zijn dat haar voorstelling nog eens wordt afgelast

WAALWIJK - Geen voorstellingen deze weken in de grote zaal van Theater De Leest in Waalwijk. Niet vanwege de beperkingen in verband met corona, maar vanwege het vernieuwen van de trekkenwand: de hijsinstallatie die de decorstukken verplaatst, gordijnen opent en sluit en waarin het theaterlicht wordt opgehangen.

  1. Hoe de strijd om een vergunning in Waalwijk escaleert: ‘Dit voelde als chantage’
    PREMIUM

    Hoe de strijd om een vergunning in Waalwijk escaleert: ‘Dit voelde als chantage’

    De ondernemer Burak Seferoglu ligt in de clinch met de gemeente Waalwijk. Hij sleept ze voor de rechter en laat ambtenaren onder ede verhoren. Volgens hem wordt hij ten onrechte afgeschilderd als crimineel en bewust tegengewerkt. Verstrikt tussen twee strijdende partijen zit een bekende Waalwijkse architecte. Zij voelde zich door de gemeente zwaar onder druk gezet om alle banden met Seferoglu te verbreken. ,,Het voelde als chantage.”