Een koninklijke onderscheiding, behorend bij de Orde van Oranje-Nassau. (Archieffoto).
Volledig scherm
Een koninklijke onderscheiding, behorend bij de Orde van Oranje-Nassau. (Archieffoto). © ANP

Trouwe dienst beloond: dertien brandweerlui Heusden krijgen lintje

DRUNEN Dertien brandweerlieden uit de gemeente Heusden hebben vrijdagavond een koninklijke onderscheiding ontvangen. Tijdens de brandweeravond in de Utopia-zaal van cultureel centrum De Voorste Venne in Drunen zijn ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Willemijn van Hees reikte de onderscheidingen uit. 

De brandweermannen van het korps Heusden ontvingen het eerbetoon omdat ze zich al meer dan twintig jaar inzetten voor de vrijwillige brandweer. Harrie van Beers uit Herpt (65) van de post Heusden neemt afscheid van de brandweer, na 33 jaren actief te zijn geweest.

Drunen en Vlijmen

Van de brandweerpost Drunen zijn Johan Biekens (54) uit Elshout, Frank de Hart (52) uit Drunen, Mario Vissers (61) uit Drunen, Ronald Verschure (52) uit Drunen, Ton Verhoeven (55) uit Drunen en René Verhoeven (59) uit Drunen onderscheiden.

Ook een aantal collega's van de brandweerpost Vlijmen viel die eert beurt: Corné Beerens (51) uit Vlijmen, Egbert Bertels (49) uit Haarsteeg, Antoin van der Linden (41) uit Vlijmen, Jos de Laat (51) uit Vlijmen, Huub Kuijpers (51) uit Vlijmen en Harrie Jansen (59) uit Vlijmen een lintje.