Volledig scherm
Controle in Waalwijk. © Politie gemeente Waalwijk

Twaalf beschonken bestuurders in Waalwijk en Gilze en Rijen: jongen (15) scheldt agenten uit en wordt opgepakt

WAALWIJK/GILZE EN RIJEN - Bij een grote controleactie in Waalwijk en Gilze en Rijen zijn dit weekend twaalf bestuurders betrapt terwijl zij onder invloed van alcohol achter het stuur zaten. Dat meldt de politie. Een vijftienjarige jongen is opgepakt omdat hij agenten uitschold in Rijen.

De politie deed in totaal 740 blaastesten, op diverse locaties. Dit in het kader van Europees alcoholbeleid. 

Naast de twaalf beschonken automobilisten, was er ook iemand die een blaastest weigerde. Verder droegen twee bestuurders geen gordel, was er één niet in bezit van een rijbewijs, negeerde iemand een stopteken en weigerde iemand zijn rijbewijs te overhandigen. Er werd iemand bekeurd voor het rijden met gladde banden en beledigde een chauffeur de controlerende agenten.

De politie liet zondag weten dat een 15-jarige jongen uit Geertruidenberg is opgepakt omdat hij het als bijrijder het nodig vond agenten te beledigen bij de controle in Rijen. Hij schold ze uit voor ‘kankerwouten’ en stak zijn middelvinger op. Daarop werd hij opgepakt want ‘als je om aandacht vraagt, krijg je dat ook’, aldus de politie.

Ook in Nieuwkuijk werden de afgelopen week controles gehouden door de politie. Daar controleerden agenten op snelheid. Dat gebeurde aan de Venbroekstraat. In totaal zijn 72 voertuigen gecontroleerd, acht bestuurders kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 72 kilometer per uur.